Информационен център на Министерство на oтбраната

След тежка битка с рака почина Пол Алън – съоснователят на „Майкрософт“

5818-PAllan440Светът на технологиите загуби едно от най-големите си имена. След тежка битка с рака почина съоснователят на компютърния гигант „Майкрософт“ Пол Алън.

65 годишният Пол Алън водеше битка с рака от 2009г. Като причината за смъртта му е причинена от усложнения на тежкото му заболяване.

С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашия основател Пол Алън, съосновател на "Майкрософт", се казва в съобщението на неговата компания "Вулкан".

Индустрията ни загуби един от пионерите си, изпращаме най-дълбоките си съболезнования на семейството на Алън, приятелите му и всички в „Майкрософт“, написа на свой ред в Туитър изпълнителният директор на технологичния гигант „Епъл“ Тим Кук.

Без Пол Алън нямаше да съществува персоналният компютър. Това пък написа Бил Гейтс в декларация за кончината на един от по думите му „най-старите и скъпи приятели“. Двамата се познават от деца и създават „Майкрософт“ през 1975г. Алън, чието състояние се оценя на 20 милиарда долара, напуска през 1983 и основава инвестиционното дружество „Вулкан“.

 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top