Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп: Путин е замесен в убийства и отравяне

[post-views]
Тръмп нахока шефовете на разузнаването в САЩ

Donald Trump-2US президентът нападна ЕС, че е най-враждебен към САЩ от съюзниците

Владимир Путин вероятно е замесен в политически убийства и случаи на отравяне, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в тв интервю за Си Би ЕС.

Запитан дали е съгласен с хората, които твърдят, че Путин е замесен в ликвидирането на критици, президентът отговори: „Вероятно е замесен, да. Вероятно, но не в нашата страна…“. Помолен да уточни, Тръмп се съгласи, че „не бива да правят“ такива неща, вероятно имайки предвид Русия.

Доналд Тръмп обаче не се съгласи с въпрос защо не е остър към Путин. „Мисля, че съм много твърд с него. Имах с него среща на четири очи. Беше много трудна среща, но и много добра. Аз бях този, който даде на Украйна настъпателни и противотанкови оръжия. Не Обама. Знаете ли какво изпрати той? Възглавници и одеяла. Обама е човекът, оставил Русия да вземе част от Украйна“, обясни Тръмп. Той потвърди и че Русия според него се е намесила в изборите за президент през 2016 г., но добави, че Китай също го е правил.

„Доналд Тръмп не е отправял никакви преки обвинения срещу Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по повод интервюто на американския лидер. Той допълни, че според него проблемът е лингвистичен, при това Тръмп отговарял на въпрос, а не изказвал сам предположение.

Президентът на САЩ изтъкна още, че нито един от съюзниците на САЩ не се държи толкова враждебно с тях, колкото Европейският съюз. „ЕС беше създаден, за да се възползва от нас в търговията, и той прави именно това“, каза Тръмп.

Президентът на САЩ заяви също, че неговият министър на отбраната Джеймс Матис е „нещо като демократ“, и допусна възможността той скоро да напусне администрацията.

„Генерал Матис обаче е свестен човек. Разбираме се много добре. Възможно е да си тръгне. В някакъв момент всеки напуска. Всеки. Хората напускат. Това е Вашингтон“, заяви Тръмп.

Семейството на покойния певец Принс поиска от Доналд Тръмп да престане да използва хита му Purple Rain на митингите и политическите си мероприятия.

Много музиканти или техни наследници вече изразиха несъгласие Тръмп да използва хитовете им. Сред тях са „Ролинг Стоунс“, Адел, „Аеросмит“ и „Куин“.

Източник: в.“24 часа“

Най-ново

Единична публикация

Избрани