Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бомбен атентат в Крим – 18-годишен уби десетки свои съученици

[post-views]
Бомбен атентат в Крим – 18-годишен уби десетки свои съученици

KRIM TERORISMНай-малко 17 души загинаха при взрив в местен техникум в кримския град Керч. Ранените са повече от 50, предадоха руските медии. Случаят се разглежда като бомбен атентат. Заподозреният в тероризъм е 18-годишен ученик от самото училище, съобщиха местните власти и обясниха, че извършителят се е самоубил след атаката.
От съображения за сигурност местните власти наредиха незабавна евакуация на всички учебни заведения в крайбрежния град Керч. Обявен е  3-дневен траур.

Експлозията, която уби и рани множество ученици, е причинена от самоделно взривно устройство, пълно с метални шрапнели. То е било поставено в столовата на техникума, съобщи говорителят на Следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко. Въоръжен мъж е проникнал в сградата, поставил е бомбата и на излизане е открил огън срещу свидетелите, твърди информация на службите и училищното ръководство.

На място бяха изпратени спасителни екипи и военнослужещи. Мобилизирани бяха всички автомобили за спешна помощ в града. Те обаче се оказаха недостатъчни и се наложи в извозването на ранените да се включат цивилни коли и градският транспорт.

Руският президент Владимир Путин е информиран за трагедията. Всичко сочи, че става дума за тероризъм, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Разследващите от Федералната следствена служба и Националния антитерористичен комитет отхвърлиха първоначалната версия за газова експлозия и търсят повече информация за самоличността и мотивите на атентатора.

Най-ново

Единична публикация

Избрани