Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Каракачанов е готов да прибере българските граничари в МО, за да ги защити от екстрадиция в Турция

[post-views]
Красимир Каракачанов: Ще направим усилия с Гърция за общ Air Policing над Р С Македония

karakachanovВицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната изрази подкрепа за граничните полицаи Михаил Цонков, Николай Костов, Живко Петков и Николай Петков. Те бяха обвинени в началото на 2017 г. от турския наказателен съд, че на 17 април 2008 г., когато турска лодка навлиза в българските териториални води, при опит за арест прострелват един от рибарите-бракониери.

Всички достойни българи, които с оръжие в ръка изпълняват и са изпълнявали своя дълг в защита на границите на България, имат моята безусловна подкрепа, пише Каракачанов на страницата си във „Фейсбук“.

Още миналата година, когато Турция поиска екстрадицията им, ВМРО обяви, че няма да допусне българските граничари да бъдат предадени на турския съд.

Красимир Каракачанов е категоричен:

Ако сега се наложи, ще ги прибера в Министерство на отбраната, за да бъдат защитени. Ще направя всичко по силите си, за да не бъдат предадени на чужда държава. Тези български мъже заслужават награда, защото са изпълнявали своя служебен дълг, защитавайки границата на Родината.

Най-ново

Единична публикация

Избрани