Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна с румънски парламентаристи

[post-views]
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна с румънски парламентаристи

Rum-03Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна днес, 18 октомври, с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите на Румъния Дорел Къпрар. Той е на официално посещение в България по покана на председателя на българската Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

По време на срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Румъния и България в сектор отбрана, като Къпрар даде висока оценка за сътрудничеството между министерствата на двете страни. Обсъдена беше и модернизацията на въоръжените сили на двете държави, както и възможностите за съвместни обучения. Отбелязано бе, че Румъния вече е постигнала ангажимента към НАТО за отделяне на два процента от БВП за сектор отбрана.

По време на разговора бяха дискутирани възможности за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни и разрастване на участието им в съвместни инициативи на ЕС в рамките на ПЕСКО.

В срещата участваха Константин Попов – председател на Комисията по отбрана, Илия Налбантов – началник на кабинета на министъра на отбраната, румънските депутати Александру Йоан Андрей и Влад Бонтеа, посланикът на Румъния Н.Пр. Йон Галеа и консулът на Румъния Флориан Дание Мъзилу.

В края на срещата бяха разменени протоколни подаръци.

Източник: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани