Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отбор за едно полувреме

[post-views]
Отбор за едно полувреме

20181016_195304В дните между последните два броя на в. „Българска армия“ футболните национали изиграха поредните си срещи от групите в новия турнир на УЕФА Лига на нациите. Съперници бяха отборите на Кипър и Норвегия, а общото между двата мача е едно – имаме в момента тим за едно полувреме. Нашите проспаха първите 45 минути в домакинската среща с Кипър, но след това направиха може би най-силното си полувреме откакто треньор е Петър Хубчев. Имаше мощ, агресия, красиви голове и обрат в резултата. Ала само за половин мач. Два дни подир този сблъсък футболистите летяха до Скандинавския полуостров, където се изправиха срещу основния си конкурент Норвегия. В един сблъсък в  Осло, който премина под напрежението на словесни треньорски обвинения и излишно напрежение. Дори на местата, където седяха родните журналисти по време на мача нямаше … ток! Да не говорим, че интернетът не ставаше за нищо. Ама това са дреболии.

Иначе, след като игра безобразно слабо през първото полувреме на „Улевал“, националният ни отбор записа първо поражение в дебютното издание на новия турнир. „Лъвовете“ отстъпиха с 0:1, като прекъснаха серията си от три поредни победи. По-лошото обаче е, че България сдаде първата позиция за сметка на скандинавците. Двата отбора имат по девет точки от четири мача, но норвежците са с по-добра голова разлика. Тимът на Ларс Лагербак е отбелязал четири гола и е допуснал само един, докато нашите имат пет попадения и три допуснати гола. За селекцията на Петър Хубчев предстои визита на Кипър и домакинство на Словения, докато Норвегия има две гостувания на същите съперници през ноември. Именно след тези мачове ще се види дали България ще успее да се върне на първото място. Националите могат да бъдат доволни, че не загубиха с по-голям резултат, който можеше да даде още по-голямо предимство на северняците.

Селекционерът Петър Хубчев бе направил три промени в титулярния състав, който излезе при победата с 2:1 над Кипър преди няколко дни. Иван Бандаловски, Васил Божиков и Божидар Чорбаджийски смениха Страхил Попов, Антон Недялков и Божидар Краев. Специалистът заложи на по-дефанзивна тактика с петима чисти бранители, като бе пуснал трима нови защитници, а на пейката остана младият Краев.

След мача Петър Хубчев изтъкна основните причини за това поражение: “Провокациите преди мача не са причина за загубата. Други са причините. Да не търсим причините другаде. Бяхме доста изморени и тежки, не отговорихме на физическата мощ на Норвегия. В нас са причините. За мен лично умората изигра решаваща роля. Някои от момчетата бяха на предела. Норвегия е доста мощен отбор, трябва да го признаем. Знаехме и се опитахме да втълпим на футболистите, че трябва да отговорим с най-силната страна на противника – ние да сме агресивната страна при единоборствата”, каза Хубчев, който е сигурен, че поражението няма да разклати състава отвътре.

Трябва да се признае старанието на футболистите и тяхното желание да спазват тактическата дисциплина. Старите слабости обаче остават. Българският тим е бавен и е далеч от средното ниво на физическа издръжливост. Факти неоспорими!
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани