Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Предизборно покушение в Афганистан – убиха началникът на полицията в град Кандахар

[post-views]
Покушение срещу вицепрезидента на Афганистан

Afganistan_talibani

Знаково покушение в Афганистан. Шефът на полицията в град Кандахар генерал Абдул Разик беше убит, по време на среща с високопоставен американски командир. Талибаните поеха отговорността за атаката, която идва броени дни преди парламентарните избори в страната.
Нападението, извършено от един от бодигардовете, се е разиграло по време на среща на върха за сигурността в Афганистан между властите в провинция Кандахар и високопоставени военни от НАТО. В съобщение на талибаните се посочва, че цел на атаката е бил главнокомандващия на американската армия в Афганистан  генерал Скот Милър, който успял да се измъкне невредим, потвърдиха от мисията на НАТО в страната „Решителна подкрепа.“ При нападението беше убит началника на разузнаването в Канадахар, а губернаторът на провинция тежко ранен, както и трима американски граждани.

Атаката идва броени дни преди парламентарните избори в Афганистан. Междувременно централната избирателна комисия препоръча вота в Кандахар да бъде отложен от опасения за сигурността. Насилието в Афганистан продължава да държи изключително високо нива, независимо от усилията на централната власт в Кабул да сложи края войната с талибаните.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани