Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съпругата на бившия директор на Интерпол: Не съм сигурна дали мъжът ми е все още жив

[post-views]
Изчезна шефът на ИНТЕРПОЛ

Meng Hongwei INTERPOLСъпругата на бившия директор на Интерпол Мън Хунвей, който изчезна в края на септември, не е сигурна дали той е все още жив. Това заяви самата Грейс Мън в интервю за британски медии и допълни, че не знае нищо повече от това, че китайските власти са арестували мъжа ѝ по обвинение в корупция.

Пред медиите г-жа Мън заяви, че няма никакви вести от съпруга си след неговото изчезване преди 3 седмици и че оттогава получава заплахи по телефона. Бившият директор на Интерпол е станал жертва на политическо преследване в родината си, допълни Грейс. Според нея „нямат граници“ жестокостите, което китайските власти могат да причинят на обвинен в злоупотреба политик.

Припомняме, че Мън Хунвей съчетаваше ръководния пост в международната организация с креслото на заместник-министър на обществената сигурност в Китай. По повод задържането му Пекин обясни, че пред закона няма привилегии и всеки, който го наруши, ще бъде строго наказан.

По-рано Грейс Мън обясни, че последното, което е получила от съпруга си на 25 септември е съобщение с текст „Чакай обаждането ми“, а минути по-късно и емотикона с изображение на нож, което според нея означава, че мъжът ѝ е в опасност.

Най-ново

Единична публикация

Избрани