Информационен център на Министерство на oтбраната

Путин към Европа: Ако приемете нови американски ракети, ставате мишена

Путин е разтревожен от природните бедствия с "безпрецедентен" мащаб

14-putinРуският президент Владимир Путин предупреди европейските страни, че ако някоя от тях приеме американски ядрени ракети, ще се превърнат в мишена за Москва. Изказването му идва няколко дни,  след като САЩ обявиха, че се изтеглят от договора за ядрените оръжия с малък и среден обсег в Европа.
След срещата си с италианския премиер Джузепе Конте, Путин заяви, че би искал да обсъди въпроса с американския си колега Доналд Тръмп. Очаква се двамата да се срещнат на 11 ноември в Париж.

Русия вече определи решението на САЩ да се изтеглят от подписания в края на 80-те години договор за ядрените оръжия,  като много опасно.

Независимо от възраженията на Русия и няколко европейски страни САЩ са твърдо решени да се изтеглят от договора. Това стана ясно след посещението на съветникъ по национална сигурност към Белия дом Джон Болтън в Москва.

На този етап САЩ нямат планове да разполагат ракети в Европа, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който косвено защити решението на Вашингтон. Според Запада Русия пряко нарушава договора за ядрени оръжия в Европа с разработването на наземни ракетни системи SSC-8.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top