Информационен център на Министерство на oтбраната

Тръмп призова за единство и диалог в обществото: ФБР разследва кой праща експлозиви на демократите

Социалната мрежа на Тръмп ще бъде пусната утре в магазина за мобилни приложения на "Епъл"

donald-trumpПолитическото насилие е неприемливо в САЩ, заяви американският президент Доналд Тръмп по повод пратките с взривни устройства, разпратени до висши представители на Демократическата партия. Тръмп настоя медиите да поемат основната си отговорност за преодоляване на разделението и да зададат тон за диалог в обществото, като сложат край на безкрайната враждебност, която разпространяват чрез постоянни и често пъти фалшиви обвинения.

От Уисконсин, където бе за да подкрепи републиканските кандидати в междинните избори, американският президент Доналд Тръмп призова страната към единство. Той отказа да коментира получателите на съмнителните пакети, но подчерта, че политическите разногласия не бива да се решават чрез насилие, а по мирен път, чрез избори.

В сряда пратки, съдържащи самоделни взривни устройства бяха разпратени до най-влиятелните демократи в САЩ, сред които бившият президент Барак Обама и неговият вицепрезидент Джо Байдън, както и до опонента на Тръмп за Белия дом Хилъри Клинтън. Подобна доставка получиха и в редакцията на CNN, адресирана Джон Бренан – бивш директор на ЦРУ и настоящ коментатор в телевизията. По-късно сходни пакети бяха изпратени и до други водещи политици. Преди дни самоделна бомба беше открита и край дома на милиардера Джордж Сорос.

Никоя от опасните пратки не е произвела взрив, съобщиха от ФБР и обявиха, проследяват произхода на пакетите, за да идентифицират техния подател. Президентът обеща виновниците да получат заслужено наказание и призова противниците на политическата арена да не се изобличават взаимно като морално негодни чудовища. Критици на Белия дом определиха изказването на Тръмп като лицемерно, тъй като самият той често използва груб език  срещу опонентите си и пресата.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top