Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин към Европа: Ако приемете нови американски ракети, ставате мишена

[post-views]
Путин предлага мораториум върху ракетите в Европа

14-putinРуският президент Владимир Путин предупреди европейските страни, че ако някоя от тях приеме американски ядрени ракети, ще се превърнат в мишена за Москва. Изказването му идва няколко дни,  след като САЩ обявиха, че се изтеглят от договора за ядрените оръжия с малък и среден обсег в Европа.
След срещата си с италианския премиер Джузепе Конте, Путин заяви, че би искал да обсъди въпроса с американския си колега Доналд Тръмп. Очаква се двамата да се срещнат на 11 ноември в Париж.

Русия вече определи решението на САЩ да се изтеглят от подписания в края на 80-те години договор за ядрените оръжия,  като много опасно.

Независимо от възраженията на Русия и няколко европейски страни САЩ са твърдо решени да се изтеглят от договора. Това стана ясно след посещението на съветникъ по национална сигурност към Белия дом Джон Болтън в Москва.

На този етап САЩ нямат планове да разполагат ракети в Европа, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който косвено защити решението на Вашингтон. Според Запада Русия пряко нарушава договора за ядрени оръжия в Европа с разработването на наземни ракетни системи SSC-8.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани