Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Tръмп призова за единство и диалог в обществото – ФБР разследва кой праща експлозиви на демократите

[post-views]

Donald TrumpПолитическото насилие е неприемливо в САЩ, заяви американският президент Доналд Тръмп по повод пратките с взривни устройства до висши представители на Демократическата партия. Подобен пакет беше открит и в ресторант на холивудския актьор Робърт де Ниро, който е един от най-отявлените противници на президента. Тръмп настоя медиите да поемат основната си отговорност за преодоляване на разделението и да зададат тон за диалог в обществото, като сложат край на безкрайната враждебност, която разпространяват чрез постоянни и често пъти фалшиви обвинения.

От Уисконсин, където бе за да подкрепи републиканските кандидати в междинните избори, американският президент Доналд Тръмп призова страната към единство. Той отказа да коментира получателите на съмнителните пакети, но подчерта, че политическите разногласия не бива да се решават чрез насилие, а по мирен път, чрез избори.

В сряда пратки, съдържащи самоделни взривни устройства бяха разпратени до най-влиятелните демократи в САЩ, сред които бившия президент Барак Обама и неговия вицепрезидент Джо Байдън, както и до опонента на Тръмп за Белия дом Хилъри Клинтън. Подобна доставка получиха и в редакцията на CNN, адресирана до Джон Бренан – бивш директор на ЦРУ и настоящ коментатор в телевизията. По-късно сходни пакети бяха изпратени и до други водещи политици. Преди дни самоделна бомба беше открита и край дома на милиардера Джордж Сорос.

Никоя от опасните пратки не е произвела взрив, съобщиха от ФБР и обявиха, че проследяват произхода на пакетите, за да идентифицират техния подател. Президентът обеща виновниците да получат заслужено наказание и призова противниците на политическата арена да не се изобличават взаимно като морално негодни чудовища. Критици на Белия дом определиха изказването на Тръмп като лицемерно, тъй като самият той често използва груб език  срещу опонентите си и пресата.

Най-ново

Избрани