Информационен център на Министерство на oтбраната

Националите през САЩ на път за Токио

До Олимпийските игри в Токио 2020 (24 юли–9 август) остават по-малко от две години, като Международната волейболна федерация (FIVB) вече официално обяви формата на турнира в японската столица и системата от квалификации за Игрите.

Форматът на волейболния турнир в Токио 2020 остава същият както досега.Ще има общо 12 мъжки и 12 женски отбора, като всеки класирал се тим ще бъде от 12 играчи.

Що се отнася до квалификациите за Игрите, те ще преминат през две различни фази. Първата фаза ще бъде от 6 междуконтинентални олимпийски квалификационни турнира (МОКТ), като в тях ще се включат първите 24 отбора в световната ранглиста (с изключение на Япония) към 1 януари 2019 г. 24-те отбора ще бъдат разделени в 6 групи по 4 тима, като се използва серпентиновата система (б.р. „системата на змиорката”). Само победителите от 6-те групи, тоест 6-те турнира, ще се класират директно за Игрите през 2020-а. Турнирите ще бъдат през август 2019 г. Ранглистата при мъжете обаче вече е ясна след края на Световното първенство в Италия и България и отборите може да бъдат разпределени по турнирите.

Така след като е ясна световната ранглиста при мъжете, става ясно, че „лъвовете”, които са 12-и (б.р. 11-и, като изключим Япония), ще попаднат в Група „В” заедно с отборите на САЩ (№2), Белгия (№15) и Камерун (№24). Все още не е ясно кой ще бъде домакин на всеки един от 6-те турнира, но най-вероятно това ще бъдат тимовете с най-високо място в ранглистата.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top