Информационен център на Министерство на oтбраната

Ритуал по полагане на военна клетва в Единен център за начална подготовка – Плевен

Днес,  26 октомври, на строевия плац в Единния център за начална подготовка – гр. Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва на български граждани без военна подготовка.

Слово след полагането на военната клетва произнесе началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев, който подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.

resize_20181026030806_1_-_PlevenПоздравления бяха поднесени и от името на началника на Централното военно окръжие София полковник Георги Петков.

От 1 до 26 октомври бе организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма. Преминати бяха основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Обучението завърши с полагане на изпити по основните дисциплини, като на успешно завършилите курсисти бе издадено удостоверение за завършване на подготовката и възпоменателни значки от името на министъра на отбраната.

Основната мотивация за участието на момчетата и момичетата в тази военна подготовка бе интересът към военното дело. Общо 24 души положиха военна клетва. Момчетата и момичетата са с интересни професии – програмисти, стажант в частна кантора на съдия изпълнител, шофьор и лична охрана на български работодател.

 След завършване на курса те ще бъдат зачислени в запаса от военните окръжия по местоживеене.

Гости на тържеството бяха полковник Игнат Спахийски – заместник- директор на Дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната” към МО, полковник Велчо Петков – заместник-началник на Централно военно окръжие – София, полковник Иван Иванов – началник на Военно окръжие – Плевен и др.

Източник: http://landforce.armf.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top