Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Битката с Фюри решава бъдещето на Кобрата

[post-views]
Битката с Фюри решава бъдещето на Кобрата

кобраВ събота вечер в „Арена Армеец“ Кубрат Пулев ще бъде изправен пред една огромна въпросителна, която до голяма степен може да реши бъдещата му кариера на професионален боксьор. Кобрата ще се бие у дома срещу надъхания млад ирландец Хюи Фюри в претендентски мач за един от поясите на Джошуа. При победа българинът за втори път ще търси битка с безспорния №1 в света към този момент, но при евентуално поражение оставането му на ранга при професионалистите ще стане сложно. Защото Кобрата ще отпадне за дълго време от големите сметки и единствено ще може да направи пари с мачове на по-ниско ниво в САЩ. За такава развръзка обаче сега никой не мисли. Странно е обаче защо интересът към този мач е слаб, независимо че организаторите на няколко пъти намаляваха цените на билетите. А в събота определено ще има боксово шоу, което си заслужава да бъде наблюдавано. Иначе Кобрата призна, че не се страхува от загубите, защото те изграждат характера на един спортист, и отново изрази увереност, че може да победи своя опонент. Винаги обаче има и вариант, в който след един тежък удар всичко приключва. „За вас може и да е шоу, но в ринга не е шоу. Иска се прецизна работа, нужна е концентрация. Много хора казват, че 2–3 мин ще издържат за няколко милиона, но не е така, на ринга времето тече по друг начин. Въпреки че има ръкавици, предпазни средства, съдията гледа да предотврати по-сериозни наранявания… Психическата подготовка включва да останеш концентриран, балансиран. Когато мачът е тук в България, феновете са много емоционални. Никога не съм преживявал загубите трудно, това е част от спорта. Няма спортист, който да не е губил. Важното е да вдигнеш главата и да продължиш напред. Загубата не трябва да е проблем при професионалните спортисти. И на ринга, и извън него – всичко е много важно. Ако аз изляза с ланци, както излиза Мейуедър, ще кажат много неща, но там се възприема това. Хюи Фюри се е подготвил много добре, ще има много англичани в залата. Ще дойдат с голяма публика, в залата ще бъде нажежено. Аз мисля, че баща му е по-силната личност. Той стои до него, направил го е това, което е днес. Моят баща ми е дал всичко, той е искал да има момче, за да бъде боксьор. Мечтите се сбъдват, затова човек трябва да внимава какво си пожелава. Да, голямо семейство сме – пет деца. Баща ми беше истински маниак на тема книги и бокс”, обяви Пулев преди два дни.фюри

Пред БА Фюри обаче показа огромно желание за чиста и бърза победа. „Поласкан съм от отношението на хората тук. Бях и в Пловдив, където се оказа, че хората ме разпознават и подкрепят. Зная обаче, че на ринга ще бъде друго. Аз съм дошъл да победя и след това да се изправя срещу Джошуа. Това е голямата ми цел и няма да се спря пред нищо, за да я постигна“, каза Фюри, който също е убеден, че един удар може да реши всичко в този мач.

Преди това на ранга в спор за европейска титла пък ще се бие и Тервел Пулев. Ще бъде тъжно, ако не подкрепим нашите момчета, които наистина направиха много за българския спорт в последните години.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани