Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВСК „Тракиец” – военен футболен шампион за 2018

[post-views]
ВСК „Тракиец” – военен футболен шампион за 2018

Председателят на Националната военна спортна федерация вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-началник на отбраната, връчи наградите на победителите
От 17 до 19 октомври в Сливен се проведе финалният кръг от Държавното военно първенство по футбол за 2018 г.

Полето на изява бе спортният комплекс „Спорт палас”.

Полуфиналните срещи се превърнаха в битки, където отборите на ВСК „Атия–2007” срещу ВСК „Тракиец” 0:2 и особено ВУСК „В. Левски” срещу ВСК „Ботев” 0:2 се раздадоха максимално, като демонстрираха цялото си майсторство и воля за победа, на което са способни.

В директен спор за първото място ВСК „Тракиец“ – Ст. Загора, срещна победителя от втория полуфинал ВСК „Ботев” – Плевен. В един красив мач отборът от Стара Загора се наложи над недостатъчно възстановените от полуфинала плевенчани с резултат 4:0.

Трети стана тимът на ВУСК „В. Левски“ – В. Търново, който се наложи безпроблемно над ВСК „Атия–2007“ – Бургас, с 6:1.

На церемонията по награждаването бяха раздадени индивидуални награди за голмайстор, най-добър вратар, най-добър нападател и за спортсмен на първенството, които бяха връчени от Председателя на

Националната военна спортна федерация вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-началник на отбраната.

Преди да закрие първенството, вицеадмирал Ефтимов поздрави участниците за усилията и себераздаването в проведените футболни срещи. Той благодари на всички командири и организатори във военните спортни клубове за това, че успяват да съвместят, макар и трудно, спортния календар с многобройните си служебни ангажименти. Подчерта, че за всички нас е важно да пазим придобитите спортни способности и впоследствие да ги развиваме, а като председател на НВСФ ще продължава да работи за създаването на условия за спорт на военнослужещите и цивилните служители във въоръжените сили.
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани