Информационен център на Министерство на oтбраната

Кървав атентат в Кабул: ИДИЛ пое отговорност за нападението

idil-12Най-малко деветима души, предимно полицаи, бяха ранени след като жена-камикадзе се взриви край патрулни автомобили в центъра на Тунис. От Министерството на вътрешните работи обявиха, че става дума за терористичен акт.
По-рано ИДИЛ пое отговорност за поредния самоубийствен атентат в Афганистан. Той беше извършен пред централата на Независимата избирателна комисия в Кабул и отне живота на един полицай.
Охранителите при входа на сградата забелязали да приближава пораждащ съмнение мъж  и открили огън срещу него. Преди полицаите да го неутрализират, нападателят задействал жилетка с експлозиви. Атентаторът-самоубиец се взривил в непосредствена близост до служебен автомобил на Независимата избирателна комисия, паркиран на метри от полицейския контролно-пропускателен пункт. При експлозията пострадаха двама от служителите на реда, а техен колега загуби живота си. Сред ранените са и четирима представители на комисията.

 

Все още няма информация за точния брой хора, които са се намирали в сградата по време на нападението. Атаката беше извършена в момент, когато започва допълнително преброяване на гласовете от почти всички афганистански провинции, подадени по време на парламентарните избори преди седмица.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top