Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Адската седмица” – книга, която те променя за седем дни

[post-views]
„Адската седмица” – книга,  която те променя за седем дни

Ерик Бертран ЛарсенСветовноизвестният ментален треньор и бивш военен от спецчастите „тюлени” Ерик Бертран Ларсен показва на практика как да рестартираш живота си само за седем дни. Той прави това в книгата си  „Адската седмица“ (Изд. „Персей”), която промени основите на приложната психология и литературата за лична мотивация. Световният бестселър излиза в превод на Галина Узунова. 
Седемте дни, в които да промениш живота си, не са обикновени дни. „Адската седмица“ е вдъхновена от тренировките на военноморските „тюлени”, специално адаптирана така, че да помогне на всеки, който поиска, да постигне дългосрочно професионални и лични успехи.  Методът на Ларсен може да промени живота на мнозина, като кара със собствени сили да се пречупят ограниченията, които човек сам си налага. Книгата предлага широк спектър от техники за самоусъвършенстване, практични съвети и една напълно нова перспектива. Седмица, в която физическите сили и психиката му да са на границата на оцеляването, т.е. да излезе от рутината и да рестартира начина си на живот. 
Общите правила са: ставане в 5 ч и лягане в 22 ч, здравословна храна, занимания със спорт поне един час дневно, да не се водят празни разговори, да не се гледа телевизия, да не се използват социалните мрежи и комуникацията в тях. През „Адската седмица” човек трябва да се съсредоточи върху това да бъде в най-добрата си форма и да изпълнява текущите си задачи.
Всеки ден е специфичен. В понеделник се изграждат правилните навици, като вредните се заменят с положителни и се излиза извън стереотипа. Във вторник се намира оптималното състояние за работа, най-правилният режим. В сряда се оптимизира времето, като се отстраняват процесите, водещи до напразна загуба на време. В четвъртък се става в 5 ч сутринта и се ляга за спане в петък в 22 ч. Целта е човекът да излезе от зоната си на комфорт и да разбере, че ресурсите му са много по-големи, отколкото може да си представи. Петък е ден за възстановяване и се учи как да почиваме ефективно. В събота – диалог със себе си, а в неделя поглеждаме живота си в перспектива. Търсим отговор на въпросите: „Коя е моята висша цел?”; „Следвам ли мечтания си път?”, „Всеки ден ли използвам своите възможности на 100%?”, „Как мога днес да бъда по-добър?”, „С какво ще се гордея със себе си днес, когато вечерта си легна да спя?”
„Адската седмица” е глътка чист въздух. Помага ти да излезеш от автоматизма, да спреш за момент и да преосмислиш живота си. Задаваш си важни въпроси, за които обикновено нямаш време. Забелязваш, че около теб има много възможности и врати, които можеш да отвориш. 
Ерик Бертран Ларсен е един от най-известните ментални треньори в света, успешен предприемач и бивш военен, служил в Босна, Косово, Македония и Афганистан. Като малък бил дребничък и тормозен от връстниците си. Намирал утеха, като четял за различни спортисти, изобретатели, политици, полярни изследователи – все личности, постигнали нещо необикновено в живота си. Вдъхновявал се от постиженията им и не на последно място от факта, че голяма част от тях също са имали трудно детство. 
Сега той помага за успеха на мениджъри на световни компании, професионални атлети, олимпийски медалисти. Популярността му прекрачва границите на родината му Норвегия, а сред клиентите му са Microsoft, Бостънската консултантска група, енергийният гигант „Статойл“.
Освен военната подготовка като военноморски „тюлен” той има и магистърска степен по бизнес и икономика.

Най-ново

Единична публикация

Избрани