Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пазители на древните гробове

[post-views]

Един от най-популярните герои от филми е Индиана Джоунс. Това е човекът, заради когото всички успяхме да видим едни от най-красивите и магически кътчета на планетата ни. В тези филми обаче ние видяхме и още нещо – това, как се пазят древните гробове на полубоговете – фараони и жреци. Всъщност в древността хората сякаш са намирали начини да насочат определени енергии, които да пазят гробовете на техните обожествени владетели. Тази дейност се предполага, че е била вършена от друиди. Те представляват най-висшата каста. Това са скитащи жреци или отшелници. Цветовите им инсигнии (роби, наметки) са черно или бяло. Те са ръководителите на големите религиозни церемонии. В съчинението си „Записки за Галската война“ Юлий Цезар споменава за друидски събори, недостъпни за обикновените хора, по равноденствията и на някои от главните келтски празници.
Древните гробове и гробници са пазени сякаш от сили, които днес ние не познаваме. Тези тайни от филмите за Индиана Джоунс обаче се предават  като легенди и у нас. Такъв е случаят с гробницата на богинята котка Бастет, която се намира в светилище в Мишкова нива край Малко Търново. 
В началото на 80-те години на ХХ в. под патронажа на първата дама на България тогава – Людмила Живкова, на това място се провеждат секретни разкопки в търсене на гроб – уж на Константин Велики. Хората обаче достигат само до входа на камера, която се предполага, че е погребална и там  е погребана въпросната тракийска царица на южните племена – Бастет. Дори баба Ванга ги съветва да не ровят там, защото нито е времето за такива изследвания, нито пък е редно да се правят. 
 Изследвания на са2модейци показват, че мястото е защитено с висока радиация. Същото се говори и за египетските пирамиди, които са гробници на фараони – полухора, полубогове. Подобно нещо е и положението при предполагаемата гробна камера на първия човек на Земята, която беше търсена преди години, в началото на демократичните промени у нас, в Царичина. 
Всеки път се споменава за енергийна преграда – своеобразно електрическо поле, което сякаш представлява някакво прозрачно желе, докосването до което предизвиква неописуем ужас – тоест – действа на психосоматично ниво на човека, дръзнал да се докосне до него. Очевидци разказват, че когато се допрат до такова защитно поле, се разтърсват от страх, сякаш едва тогава осъзнават, че нарушават някакви древни правила, провокирайки себе си в едно непозволено, незнайно от кого, материално присъствие.  
 

Най-ново

Виж още

Избрани