Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кървав терористичен акт в Мелбърн: Мъж прободе с нож трима души, един от тях почина

[post-views]
Кървав терористичен акт в Мелбърн: Мъж прободе с нож трима души, един от тях почина

police-avstralia

Джихадистката групировка „Ислямска държава” пое отговорност за нападението в австралийския град Мелбърн. Един мъж загина на място, а други двама бяха тежко ранени, след като бяха прободени с нож на оживен булевард в центъра на града. Няма опасност за живота на пострадалите, съобщиха здравните власти.

Самоличността на 31-годишния нападател вече е установена, но няма да бъде оповестена публично. Знае се само, че той е от сомалийски произход и е познат на местната полиция и на разузнаването, a негови близки са били държани „под око“ от службите. Извършителят беше прострелян от служители на реда и беше откаран в болница в критично състояние. Впоследствие почина от раните си, съобщиха от полицията. 

Не смятаме, че на този етап има заплаха от други подобни инциденти, но при всички случаи разглеждаме нападението като терористичен акт, заявиха представители на местната власт. Органите на реда  се опитват да установят мотивите на извършителя и към момента не издирват други заподозрени.

Припомняме, че по време на следобедния час-пик полицията в Мелбърн отговаря на сигнал за запален автомобил в центъра на града. Изправихме се срещу въоръжен с нож мъж, който заплашваше нас и хората, които се опитваха да се измъкнат от горящата кола. Междувременно събралите се минувачи започнаха да крещят, че сред тях има ранени,  разказаха пристигналите на място полицаи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани