Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Голямата награда на So Independent взе „Третият закон на Нютон“

[post-views]
Голямата награда на So Independent взе „Третият закон на Нютон“

Zakrivane 11„Третият закон на Нютон“ взе голямата награда за игрален филм на 9-ото издание на фестивала за независимо кино So Independent. „Филмът разказва как първото влюбване може да остави трайни следи у нас, а тишината в киното може да бъде по-въздействаща и от експлозия. Отличието е 30 000 евро в услуги от Nu Boyana Film Studios и 5 хил. евро в брой. Филмът е дебют за режисьора Хорхе Барио. Разказва за Микел и Марта, които са 13-годишни и са били най-добри приятели много години, но сега имат шанс да бъдат нещо повече. Летен ден, който започва уж да направят снимки, но се оказва, че трябва да се справят с новопоявилите се чувства.
Награда за най-добър документален филм спечели „С любов“ – 10 хил. евро в услуги в Nu Boyana Film Studios. Обикновена история, но по-голяма от очакваното. Тя е представена през погледа на Дионис – пенсиониран професор по биология, жена му и неговата мечта да превърне необикновената си колекция от коли в музей, намиращ се в малък тих град.
В късометражния жанр наградата отнесе филмът „Сърбане“. За разлика от грандоманските продукции този филм разказва в пет минути цели истории и животи, заяви актьорът Иван Юруков, връчил му приза. Разказва историята как внук се опитва да промени досадните хранителни навици на неговата баба, а режисьорът Флорент Хил разкри, че посвещава наградата на баба си, която е и героиня в лентата.
Фотограф: Орлин Огнянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани