Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел ликвидира командир на ислямисткото движение Хамас

[post-views]
Палестинският национален съвет се събира за първи път от 1996 г.

Israel- Gaza_samoletni-udariНапрежение на границата между Израел и Ивицата Газа, след като при операция на израелската армия бяха убити седем палестинци, сред които и високопоставен командир на ислямисткото движение Хамас. Израелското министерство на отбраната потвърди, че при операцията е загубило един войник от специалните сили, а друг е бил леко ранен.

Операцията е проведена в района на град Хан Юнис, който се намира на няколко километра от границата с Израел, според информацията на палестинските власти в Ивицата Газа.

Убитият командир е високопоставен член на бригадите на „Изедин Ал Касам“, които са въоръженото крило на ислямисткото движение Хамас, потвърдиха палестинските власти в Ивицата Газа.

Това, което се знае е, че при операцията е избухнала ожесточена престрелка, което е провокирало масиран наземен и въздушен обстрел на израелската армия в района.

Има съобщения и за голям брой ранени. Междувременно от Хамас потвърдиха, че останалите шестима убити, са членове на движението.

Малко след операцията на израелската армия южните части на Израел бяха подложени на ракетен обстрел от Ивицата Газа, но не се съобщава за жертви или нанесени материални щети.

Напрежението по границата между Израел и Ивицата Газа през последните месеци е изключително високо, особено след масовите протести от пролетта, при които бяха убити десетки палестинци.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани