Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВМСК – Варна, с титлата по тенис на маса за 2018

[post-views]
ВМСК – Варна, с титлата по тенис на маса за 2018

tenis1От пети до единайсети ноември в Боровец – хотел „Олимп”, се проведе Държавното военно първенство по тенис на маса – Боровец 2018. В първенството участваха 25 мъжки и 23 дамски отбора с общо 166 състезатели. Фактът, че това е най-посещаваното военно държавно първенство, говори, че все повече ВСК практикуват този спорт, което направи двубоите по-равностойни и интересни, с демонстрация на владеене на все повече физически и психически качества.

При жените се отличиха редник Събина Радина (ВСК Спартан) и матрос Мая Маринова (ВМСК-Варна), които направиха един наистина драматичен финал. При мъжете, състезателят на ЦВО ц. сл. Владимир Димитров наруши дългогодишната хегемония на капитан III ранг Красен Йорданов (ВМСК-Варна), като го победи на полуфинала. Във финалния мач Димитров се наложи над сержант Христо Киров от ВСК Шумен.

tenis2Държавното военно първенство по тенис на маса – Боровец 2018, премина при добър ред и спортна дисциплина, осигурен от организационния комитет на първенството и доброто взаимодействие с ИА „ВК и ВПД”.По време на първенството се проведе и годишният семинар на НВСФ, на който бе обсъден и спортният календар за 2019 г., включващ държавни и международни първенства. Бяха обсъдени особености на Методиката за определяне на „Спортист на годината на МО”, която се планира да влезе в изпълнение от 2019 г. Също така се предложиха новости в наредбата на първенството по тенис на маса, които се предполага, че ще бъдат въведени през 2019 г.

Държавното военно първенство по тенис на маса бе закрито от председателя на НВСФ вицеадмирал Емил Ефтимов, който изказа благодарност на състезатели, ръководители и организатори, както и за съдействието на ръководството на Министерството на отбраната, Щаба на отбраната и Министерството на младежта и спорта за провеждането на първенството и на целия ведомствен календар за 2018 г.

Резултати:
Жени:
Отборно:
1. ВМСК – Варна
2. ВСК „Артилерист” – Асеновград
3. ВУСК „В. Левски” – В. Търново
Индивидуално:
1. Събина Радина – ВСК „Спартан” – София
2. Мая Маринова – ВМСК – Варна
3. Кристина Алебийска – ВСК „Артилерист” – Асеновград 
4. Елка Динева – ВСК „Щурмовик“ – Ямбол
Мъже:
Отборно:
1. ВМСК – Варна
2. ВСК „Шумен” – Шумен
3. ВСК „Ракета” – Божурище
Индивидуално:
1. Владимир Димитров – ВСК ЦВО – София
2. Христо Киров – ВСК „Шумен” – Шумен
3. Красен Йорданов – ВМСК – Варна
4. Милен Митов – ВСК „Геоспорт” – Троян
Комплексно класиране:
1. ВМСК – Варна
2. ВСК „Геоспорт” – Троян
3. ВСК „Артилерист” – Асеновград

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани