Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разкриха свръхсекретен план на острова

[post-views]
Брекзит е в криза: Няма да има трети вот за споразумението на Тереза Мей

Teraza _UK10 000 военни на улицата заради Брекзит
Акцията ще пази от безредици и хаос

До 10 000 военнослужещи може да бъдат разположени по улиците на Великобритания в случай, че не се постигне споразумение за Брекзит, предаде в. „Дейли мирър“.

Задвижени са планове да се използват войници, които да подпомагат полицията и Националната здравна служба, ако се стигне дотам, че Обединеното кралство да напусне ЕС без сделка през март 2019 г.

Командване

Освен хилядите военнослужещи, които са заделени на базата на тези предложения, още 1200 униформени ще бъдат в 24-часова готовност. Според в. „Сънди таймс“, това начинание ще се ръководи от около 20 офицери от „Операция Темпърър“, които обикновено се занимават с реакцията на армията при терористични атаки. Този екип е получил нареждания миналата седмица да ускори планирането за Брекзит без сделка.

Сценарий

Военнослужещите ще помагат да се поддържа редът и ще доставят медицински изделия на болниците. Те също така ще оказват съдействие при транспортни проблеми близо до пристанища като Дувър. Началникът на Генералния щаб ген. сър Ник Картър заяви пред вестника, че военнослужещите са в готовност да се намесят при сценарий за Брекзит без сделка. „Това, което винаги правим, са разумни планове за извънредни случаи при всякакви възможности – заяви той. – Мисля, че на този етап хората са убедени, че ще има сделка. Ако обаче не бъде постигната такава, ние сме готови да помогнем по всякакъв начин, доколкото можем“. „Въоръжените сили са подготвени да подкрепят Великобритания на практична основа – допълни министърът на отбраната Тобайъс Елуд. – Имаме планове за всеки един сценарий“.

Подкрепа

Планът на премиерката Тереза Мей за Брекзита не успя да получи подкрепата на британската общественост, отбеляза „Дейли мирър“. Социологическа анкета на агенция YouGov, извършена миналия четвъртък, когато Мей оповести сделката с Брюксел, разкри, че 42% се противопоставят на договорката, а само 19% го подкрепят. Премиерката обаче изрази вчера увереността си, че ще успее да сключи споразумението за Брекзит на предстоящото заседание на Европейския съвет в неделя – 25 ноември, предаде Ройтерс. Тя заяви също, че постигнатото миналата седмица проек- тоспоразумение между Лондон и ЕС е най-добрата сделка за Великобритания.

Източник: в.“Телеграф“

 

 

 

 

 

 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани