Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тежък инцидент край Барселона: Високоскоростен влак дерайлира заради свлачище

[post-views]
Пътнически влак дерайлира в Галиция

vlak-ispaniqВисокоскоростен влак с близо 150 пътници дерайлира край каталунската столица Барселона заради свлачище, предадоха местните медии. При инцидента загина един човек, а други трима пострадаха сериозно и са в критично състояние. След злополуката движението на влаковете в региона беше временно преустановено.

Инцидентът се е случил малко след 6 часа сутринта. Влак на каталунската високоскоростна железница дерайлира на 30 км. от Барселона, между градовете Тераса и Манреса. На място бяха изпратени голям брой медици и пожарникари, както и служители на местната полиция. От Гражданска защита потвърдиха, че по-голямата част от пътниците са невредими. С леки наранявания са около 40 души, а общо 11 са хоспитализирани.

Инцидентът засегна косвено много повече хора след като наложи временно спиране на всички влакове по линията и предизвика транспортен хаос. От железницата призоваха гражданите да използват други средства на градския транспорт, за да стигнат до Барселона и осигуриха алтернативен превоз.

Композицията се е състояла от общо 6 вагона. 4 от тях са се преобърнали  заради свлачище, обясниха местните власти. През последните дни поройни дъждове предизвикаха наводнения в цяла Каталуния. На места количеството на валежите достигна невижданите от години 140 литра на квадратен метър. Придошлите води на реките в провинция Жирона предизвикаха свлачища и отрязаха достъпа до основни пътни артерии.

 

 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани