Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръгва съдебният процес срещу Крокодила

[post-views]
Тръгва съдебният процес срещу Крокодила

емил милев крокодилаСъдебният процес срещу една от емблематичните фигури на криминалния свят Емил Милев – Крокодила, тръгва на 26 ноември. Бандата на Крокодила е подсъдима за извършване на въоръжен грабеж на 30 декември 2008 г. в магазин „Била“ в столичния кв. „Лагера“. Тогава, точно в 23,00 ч вечерта, те атакуват хипермаркета през служебен вход, облечени в тъмни дрехи, с маски на лицата, бронежилетки с надпис „Полиция“ и  въоръжени с автомат „Калашников“ и пистолети. Симулират полицейска акция, за да избегнат евентуална съпротива на охранителите и на двайсетината служители, намиращи се в магазина след края на работния ден. Разчитат на солидна плячка заради очаквания висок оборот в предновогодишния ден. Участниците пристигат пред рампата за зареждане със стоки с черен джип. Връзват с белезници охранителите, които ги посрещат, събират всички служители в едно от помещенията и прибират от трезора на магазина наличния оборот – 193 024 лв. Служителите в магазина разбират, че става дума не за полицейска операция, а за грабеж едва когато чуват звъна от падащите на земята изпразнени касети в трезора, където се съхраняват оборотните средства.
На десетата минута от влизането в магазина тримата напускат хипермаркета през главния вход. Стъклената врата за посетители в този час е заключена и се налага да бъде срината с автоматичен откос от Милев. Грабителите се качват на черния джип и заминават в неизвестна посока.
Разследването по случая установява, че подготовката за „удара“ е продължила цели осем месеца. Милев организирал групата си през февруари 2008 г., като  привлякъл двама доверени познати. По-късно дал вид, че включва в нея още две лица, които разполагали с пълна информация за работата на магазина, охраната, разположението на офисите и трезора за съхранение на оборотните средства. Важно за него било, че имали и идеи как да приберат огромна сума. Милев им обяснил, че ще действат заедно с други „двама негови човека“, убедил ги да дадат пари за купуването на мощна кола, с която да се оттеглят. Насрочил дори дата и час за грабежа, но тогава на уреченото място не се появили нито той, нито „неговите двама човека“. Дни по-късно двамата „нови“ в групата разбрали, че грабежът е извършен без тяхното участие и че са използвани от Милев за събиране на информация.

Най-ново

Единична публикация

Избрани