Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Харманли: Честваха славния път на Балканския полк

[post-views]

Harmanli-pametnikЧестване, посветено на 140-годишнината от създаването на Българската армия, 133 г. от създаването на Балканския полк и 100 г. от края на Първата световна война се състоя в Харманли. Събитието беше дело на организацията на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в града с председател полковник от запаса Иван Гайдаров, бивш командир на полка. 
Гости на тържеството бяха настоящи и бивши военнослужещи, чийто професионален път е бил свързан с елитното харманлийско поделение. 
Официалната част започна с приветствие от името на президента на Република България и върховен главнокомандващ Румен Радев. Беше изнесен доклад за славните битки, в които е участвал полкът, както и хронология на неговите командири до наши дни.
Участниците поднесоха венци пред паметната плоча на загиналите във войните в Харманли. Сред около 220-имата участници бяха командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, генерали и офицери – действащи и от запаса, както и представители на СОСЗР. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани