Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заместник-началникът на щаба по планирането на СКС на НАТО посети България

[post-views]
Заместник-началникът на щаба по планирането на СКС на НАТО посети България

DSC_9042Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров се срещна днес, 5 декември 2018 г. със заместник-началника на щаба по планирането  на Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол генерал-майор Гари Дийкън. В хода на работната среща бяха разгледани въпроси свързани с оперативното планиране и ръководство на Въоръжените сили на България и оперативното планиране в НАТО, както и теми подпомагащи изпълнението на националните и съюзни планове за провеждане на съвместни учения.

Обсъдени бяха способностите на Р България за оказване на поддръжка като страна-домакин, както и бъдещите планове за развитие на тези способности.

В срещата участва и командирът на Щабния елемент за интегриране силите на НАТО полковник Стайко Прокопиев.

Генерал-майор Гари Дийкин е офицер от Британската армия. Заема настоящата длъжност от м. май тази година. Има богат професионален опит в областта на планирането на оперативно и стратегическо ниво в централното командване на Въоръжените сили на САЩ, като директор на център за управление при кризи към Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, планирането на военната операция в Афганистан и др.

подп. Виолина Вълева

Най-ново

Единична публикация

Избрани