Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Окончателно Франция се отказа да вдига акцизите на горивата

[post-views]
Окончателно Франция се отказа да вдига акцизите на горивата

franciq-emanuel_macronФренското правителство окончателно се отказа от плановете си да вдигне акциза на основните горива в страната. Това стана ясно, след като премиерът Едуард Филип заяви в парламента, че новия данък няма да бъде включен в бюджета за 2019г.

Намеренията на френското правителство да увеличи акцизите на горивата в страната, провокира едни от най-масовите и гневни протести в страната от години.

В опит да тушира напрежението, френското правителство наложи меморандум за вдигането на цените за шест месеца, но изглежда  протестиращите, известни като „жълтите жилетки“ успяха да се наложат и за сега увеличението се отлага.

Основният въпрос обаче е – дали отбоя за вдигане на акцизите ще успокои страстите във Франция, след като протестната мрежа обяви, че готви нова масова демонстрация този уикенд, този път срещу цялостната работа на правителството на президента Еманюел Макрон.

Според официалните данни на властите в продължаващите от три седмици протести, обхванали всички големите градове на Франция, са загинали 4 –ма души. Ранените и арестувани са стотици, а материалните щети нанесени на малкия бизнес се оценяват на милиони евро.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани