Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Владимир Путин: Светът пренебрегва опасността от ядрена война

[post-views]
Путин се регистрира като кандидат за президентските избори

putinОпасността от ядрена война ескалира и тази тенденция не бива да се подценява, предупреди руският президент Владимир Путин. В годишната си пресконференция той заяви, че понижаването на прага в контрола над въоръженията може да доведе до глобална катастрофа.

Руският президент Владимир Путин подчерта, че евентуална ядрена война ще доведе до унищожение на човешката цивилизация и дори до гибел на цялата планета. Затова е изключително трудно да се прогнозира какви ще са последиците от изтеглянето на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег от 1987 г.

Владимир Путин – президент на Руската федерация:

„Те излизат от договора, но до какво ще доведе това? Трудно е да си представим как ще се развие ситуацията в бъдеще. Ако тези оръжия се появят в Европа, какво ще правим? Разбира се, че трябва да се погрижим за сигурността си. И после да не кажат, че се опитваме да си осигурим предимство. Целта ни не е да постигнем преимущество, а да гарантираме собствената си безопасност.“

По време на пресконференцията Путин коментира и дипломатическото напрежение с Украйна заради инцидента в Керченския проток през ноември. Задържаните моряци са изпратени умишлено, за да умрат, заяви руският президент. Според него случаят е явна провокация, а правителството в Киев се опитва да извлече допълнителни дивиденти чрез смъртта им.

Путин  изтъкна и стремежа си да вкара руската икономика в челната петица на света.

Най-ново

Единична публикация

Избрани