Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Благотворителни базари и дарения

[post-views]
Благотворителни базари и дарения

20181214_103228Благотворителен коледен базар се състоя в Щаба на Военноморските сили във Варна. Военнослужещи и цивилни служители приготвиха и представиха различни кулинарни специалитети и ръчно изработени сувенири. Базарът бе открит от командира на ВМС контраадмирал Митко Петев. Събраната от разпродажбата сума от 3300 лв. ще бъде приведена по сметката на фондация „Деца на Българската армия” и на деца на военнослужещи от ВМС, загинали при изпълнение на служебния си дълг.
Благотворителен коледен базар се проведе и в сградата на Военен клуб – Бургас. Той се организира от Флотилия бойни и спомагателни кораби съвместно с военните формирования от Бургаски гарнизон и Военния клуб в града. Военнослужещи от в. ф. 48940 от състава на бригада „Логистика” също се включиха в проявата, съобщиха от Съвместното командване на силите. С много любов и желание картички за благородната кауза сътвориха и децата от група „Пчеличка” към ОДЗ „Звездица–Зорница” в Бургас, в която се обучават и възпитават голяма част от децата на военнослужещите. Само от техните материали бяха събрани 416 лв., които заедно с общата сума от продадените стоки на базара бяха преведени по сметката на фондация „Деца на Българската армия”. 
Войнишките говорители, командирите на роти и командването на 101-ви алпийски полк решиха да не провеждат коледно тържество или банкет, а доброволно да съберат средства и да участват в благородни инициативи:
В края на ноември бяха дарени 800 лв. на бивша пенсионирана цивилна служителка на военното формирование, която е с тежко заболяване. През декември бяха дарени 3000 лв. на бащата на военнослужещ от формированието, който тежко пострада при битов инцидент. Дарени са също 600 лв. за пет новогодишни стипендии на отличници от Националното училище за фолклорни изкуства – Широка лъка.
Военнослужещи участваха в подготовката и провеждането на коледно тържество в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов” – Смолян, за деца със специални образователни потребности.             

Най-ново

Единична публикация

Избрани