Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дядо Коледа долетя с МиГ-29

[post-views]
Дядо Коледа долетя с МиГ-29

DSC04451Традициите са затова, за да се спазват. И тази година Дядо Коледа (майор Стоян Петков) остави Снежанка и елените малко да си починат от дългия път и долетя до авиобаза „Граф Игнатиево” със самолет МиГ-29, като от пълната шейна беше взел най-хубавите подаръци. С нетърпение в дъждовното време на пистата го чакаха повече от 100 деца, което пък показва, че тук наред с многобройните други задължения успешно се изпълнява и задачата по решаването на демографския проблем. И всеки от малчуганите, независимо дали е слушал много, или по-малко през годината, искаше да се снима с Добрия старец. Посрещането бе съпроводено с празничен концерт на Представителния духов оркестър на ВВС с диригент майор Михаил Младенов.
В киносалона командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Петров посрещна гостите с „Добре дошли” и веднага отбеляза, че толкова много усмихнати лица не е виждал в тази зала  от последния анализ. Защото тогава всички са се радвали много, когато… анализът е свършил. 
Оказа се, че командирът е съученик с Дядо Коледа и има много специални отношения с него. Затова и радушно го посрещна. Той пък от своя страна поздрави децата и родителите им и все пак като врял и кипял в дългогодишната си служба бръкна в чувала първо за подарък на бригадния генерал. Е, вместо самолет, както командирът очакваше, извади книга.
Този специален личен подарък е за бригаден генерал Петров, но след малко всички дечица ще получат подаръци. Книгата, мили деца, е богатство. Тя е вълшебство. Книгата ни пренася в един огромен различен свят, от високите планини до непроходимите гори, от дъното на океаните, през синята шир до далечния космос. Книгата, мили деца, е знание, искам да запомните това, каза видимо начетеният Белобрад Старец.
На сцената се появи Маг Марио, който започна със своите изненади и чудеса. В неговото представление с много шум и ръкопляскания се включиха и децата. После дойде ред отново на Дядо Коледа, който не пропусна да зарадва всяко от хлапетата.
 DSC04449Ако пък подаръкът не беше същият, както са пожелали в писмата си, те знаеха, че ги чакат и други тържества. 
Кукла искаше 4-годишната Виктория и баща й старши сержант Владимир Комитов беше наясно с желанието й. Кристиян Борисов, на същата възраст, пък си беше избрал джип с дистанционно управление и неговият баща подполковник Деян Борисов не можеше да не е съобщил това на Белобрадия Старец. Малката Дарина беше изпратила писмо за кукла и… линейка, тъй като ще става лекарка като порасне и ще лекува не само деца, но и възрастни. И не иска подобна играчка като онзи конструктор от миналата година. Така че, спокойни за здравето си вбъдеще могат да са родителите й капитан Пламен Пенчев и старшина Антоанета Пенчева. Осемгодишният Димитър Русев, като по-голям, беше си пожелал обувки, такива, които вероятно да му отиват на авиационното му яке и полковник Николай Русев вероятно вече беше се погрижил за желанието на сина си…
Дългогодишна е традицията на коледните благотворителни базари в авиобазата. Военнослужещите и цивилните служители не забравиха и този път да се отбият на щанда на Комплекса за социални грижи „Олга Скобелева”. А накрая русокосите близначки Виктория и Николета, на 2 години и половина, пожелаха на Дядо Коледа пак да дойде. И той обеща, като им помаха с ръка за довиждане.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани