Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин изпитва нова хиперзвукова ракета

[post-views]
Путин изпитва нова хиперзвукова ракета

Putin_SiriaРуският президент лично наблюдава изпитанието на новата хиперзвукова ракета „Авангард“ от контролната зала на министерството на отбраната в сряда. Тестовете завършили с пълен успех и потвърдили всички нейни тактико-технически характеристики, заяви на правителствено заседание Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Изпитанието било осъществено от ракетната база в Домбаровски в южната част на Урал, предаде АП. Кремъл заяви, че ракетата успешно е поразила целта си, която се намирала на разстояние 6000 км на полигона Кура в Камчатка.

Путин посочи, че хиперзвуковата система „Авангард“ ще постъпи на въоръжение в руските въоръжени сили още от догодина. „През 2019 г. на въоръжение в руската армия ще постъпи новата междуконтинентална стратегическа система „Авангард“, ще бъде разгърнат такъв полк в състава на Стратегическите ракетни войски“, каза руският президент. Путин беше споменал „Авангард“ сред поредица нови ядрени оръжия, представени от него през март, за които заяви, че не могат да бъдат прехващани. „Авангард“ може да излети в атмосферата 20 пъти по-бързо от скоростта на звука. „Движи се към целта като метеорит, като огнено кълбо“, каза Путин.

Източник: в.“24 часа“

Най-ново

Единична публикация

Избрани