Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тежка злополука в Дания: Най-малко 6 души загинаха при инцидент на ЖП мост

[post-views]
Тежка злополука в Дания: Най-малко 6 души загинаха при инцидент на ЖП мост

DENMARK TRAIN ACCIDENTТежка злополука в Дания. Най-малко шестима души загинаха, а 16 други бяха ранени при инцидент на ЖП мост между островите Зеландия и Фюн. Според първоначалната информация пътнически влак е дерайлирал след като е бил ударен от предмет, излетял от товарна композиция.

Спасителни екипи продължават да работят по освобождаването на близо 100 пътници, които останаха в капан. Бушуващата силна буря обаче затрудни достъпа на спасителите до композицията, която блокира моста между двата основни острова в Дания.

От полицията заявиха, че все още е твърде рано да се определи причината за злополуката. Инцидентът е станал малко след 7:30 сутринта. Високоскоростен влак, превозващ повече от 130 души по линията от Одензе към Копенхаген е бил ударен от неидентифициран предмет, който вероятно се е намирал върху релсите, уточниха органите на реда. Датските медии лансираха тезата, че част от платнището на движеща се в обратна посока товарна композиция се е откъснала и е ударила пътническата.

Очевидци разказаха, че са чули силен трясък преди влакът да спре внезапно. „Тази трагедия разтърси всички ни. Разбит е животът на редица датчани, които просто са пътували към работа или са се прибирали след празниците“, коментира случилото се датският премиер Ларс Льоке Расмусен. Шведският му колега Стефан Льовен също сподели покрусата си от „ужасния инцидент“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани