Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Атака срещу Бундестага: Стотици германски политици станаха жертва на хакери

[post-views]
Германия обеща на Украйна още 52 милиона евро помощ за възстановяване

Germany

Лична информация на стотици германски политици изтече в Интернет след мащабна хакерска атака. Засегнати са депутати от почти всички партии в Бундестага. Според водещите издания в мрежата са публикувани данни и на канцлера Ангела Меркел, включващи телефонни и факс номера, имейл адреси и няколко писма.

Контакти, лична кореспонденция, адреси, финансова информация, както и вътрешнопартийни документи. Това са само част от данните на стотици германски политици, които изтекоха в интернет. Жертва на хакерската атака са депутати на всяка една от парламентарно представените партии, с изключение на крайнодясната „Алтернатива за Германия“, предадоха германските медии.

Въпреки че няма изтичане на критична политическа информация, посегателството е с огромен мащаб и последиците от него могат да бъдат сериозни, коментираха от Министерството на правосъдието в Берлин.

Откраднатата информация е разпространена в социалната мрежа Туитър, чрез акаунт с повече от 17 хиляди последователи, за който има данни, че е свързан с онлайн платформа, базирана в Хамбург. Въпреки че документите са публикувани поетапно през целия месец декември, службите за сигурност са установили пробива едва сега, съобщава германският вестник „Билд“ и допълва, че  атаката е осъществена през октомври миналата година и дори по-рано. Изданието отбелязва, че са откраднати личните данни не само на политици, но и на редица известни личности и журналисти.

Най-ново

Единична публикация

Избрани