Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Панихида в Крумовград

[post-views]
Панихида в Крумовград

DSCN0158В гробищния парк в Крумовград военнослужещи, водени от командира на Силите за Специални операции бригаден генерал Явор Матеев, присъстваха на панихидата на един от загиналите военнослужещи при атентата в Кербала старши лейтенант Николай Саръев. Тук бяха още областният управител на област Кърджали Никола Чанев, кметът на Крумовград Себихан Мехмед, председателят на Общинския съвет на община Крумовград Метин Саали, роднини и близки.
На близките бяха връчени възпоминателни адреси от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната генерал Андрей Боцев, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, както и лично от командира на Силите за Специални операции бригаден генерал Матеев.
По време на възпоминанието кратко слово произнесе областният управител на област Кърджали. А бригаден генерал Матеев каза: „Длъжни сме да помним и да почитаме онези, които загинаха под български флаг и под командването на български командир. Този ден завинаги ще остане част от историята на Българската армия. Най-важно е да извличаме поуки и от успехите, и от неуспехите и дори от трагедиите. Мога да ви кажа, че ние като Специални сили сме си научили урока. Правим всичко възможно и получаваме и това доверие, и това разбиране, и изпълняваме такива задачи, за които се готвим в ежедневната си бойна подготовка, в ежедневната си дейност. А това е много важно – да изпълняваш такива задачи, за които се готвиш, за които си готов.”
На гроба на старши лейтенант Саръев бяха поднесени венци от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, областния управител на област Кърджали, командира на силите за Специални операции, кмета на Крумовград и председателя на Общинския съвет на община Крумовград.
Присъстващите отдадоха почит на своя роднина, приятел и боен другар с едноминутно мълчание на колене.                          

Най-ново

Единична публикация

Избрани