Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След инцидента през декември лондонските летища се оборудват срещу дронове

[post-views]
Румъния: Падналият дрон не е опасен

dronЛондонските летища започват да се оборудват със системи срещу дронове, съобщиха британските медии. Причината за вземането на подобни мерки е инцидентът, който блокира повече от 140 хиляди души на летище Гетуик в дните преди Коледа.

Управителите на лондонските летища Хийтроу и Гетуик харчат милиони британски лири за антидрон технологии. Именно на летище Гетуик нерегламентирано навлизане на дронове във въздушното пространство предизвика хаос и наложи отмяната на 1000 полета в дните между 19 и 21 декември. Специално военно оборудване, което може да засече и преустанови връзката между дрона и неговия оператор вече е монтирано, съобщиха от ръководството на аеропорта и уточниха, че са инвестирали повече от 5 милиона за превенция на бъдещи атаки.

В края на миналата година, непосредствено след инцидента на Гетуик от британското министерство на отбраната съобщиха, че са поръчали разработена в Израел антидрон система. Тя е с обхват от няколко мили и използва 4 радара, които осигуряват 360-градусово покритие над летището за прихващането и проследяването на безпилотни самолети. Доставката все още се очаква, затова над летището в момента е монтирано алтернативно оборудване, коментираха медиите на Острова.

Най-ново

Единична публикация

Избрани