Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор отпадна в Бризбън след здрава битка

[post-views]
Григор отпадна в Бризбън след здрава битка

00763594Шампионът от 2017 година и полуфиналист през миналия сезон Григор Димитров загуби от японеца Кей Нишикори с 5:7, 5:7 в мач от 1/4-финалите на турнира от категорията ATP 250 в Бризбън. 27-годишният хасковлия е №6 в схемата и остава само с една победа от шест мача срещу поставения под №2 азиатец. Днешната среща бе своеобразно повторение на финала в Бризбън преди две години, когато Димитров записа единствения си успех срещу Нишикори. 
Днес Димитров имаше прекрасна възможност да стигне поне до решаващ трети сет срещу коравия японец, но изпусна аванс от 4:1 във втората част. Първата ни ракета показа и старата слабост да прави твърде много двойни грешки, и то във възлови моменти. В това отношение Димитров се превръща в жив класик. Две поредни двойни грешки на българина в 11-ия гейм на втория сет улесниха максимално задачата на Нишикори, който затвори мача в два сета и на полуфиналите ще играе с французина Жереми Шарди.
Все пак трябва кажем, че това беше първи истински съперник за Григор през новия сезон и за разлика от нашия, кариерата му върви по възходяща линия и миналата година се завърна в Топ 10 на ранглистата. Остава утехата, че Димитров беше равностоен противник на японеца.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани