Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кирил Десподов е №1 в ЦСКА–София

[post-views]

despodovБроени часове преди края на отминалата 2018 г. приключи гласуването в анкетата на cska.bg за играч на полусезона в ЦСКА–София. Повече от 8000 фенове се включиха в нея и посочиха своя футболист номер 1 през есента. С близо 70% от гласовете за играч на полусезона беше избран Кирил Десподов. Той заслужи любовта на „червените“ привърженици, след като отбеляза 10 попадения и направи 11 асистенции в 22 мача във всички турнири. Нападателят е и един от фаворитите за футболист №1 на България. Победителят в тази класация ще стане ясен на 6 януари 2019 г., а останалите двама в призовата тройка са Тодор Неделев и Георги Петков.
„Има трима футболисти, които заслужават тази награда, но тя е само една. Един от тях, разбира се, е Кирил Десподов. Според мен това момче е следващият Христо Стоичков. Макар все още да е доста млад, играе добре и е с прекрасни качества. За Георги Петков също мога да кажа само хубави неща. Нормално е да съм по-пристрастен към вратарите. На тези години, на които е той, да играеш на такова ниво не е никак лесно. Тодор Неделев също заслужава тази награда. От тук нататък всичко зависи от журналистите, които трябва да решат кой е най-достоен. Десподов рано или късно ще отиде в чужбина, но аз мисля, че все още има какво да даде и няма да е лошо да остане в нашия отбор още малко”, коментира предстоящата анкета легендата на клуба от Борисовата градина Георги Велинов.
За втора поредна година ЦВК ще бъде домакин на грандиозното събитие. Церемонията ще бъде излъчвана за цял свят от Sportal.TV и Sportal.bg.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Избрани