Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Златен глобус” 2019: Кой се прибра с престижна статуетка?

[post-views]

Gold glob-2018На пищна церемония в Бевърли Хилс раздадоха наградите „Златен глобус” за 2019 г. По традиция в надпреварата участваха най-добрите филми от изминалата година, а по червения килим дефилираха куп звезди, чийто талант надхвърля по блясък тоалетите им. Кой отнесе престижните статуетки у дома, вижте.

Посветеният на Queen филм „Бохемска рапсодия“ се оказа изненадата на тазгодишните награди Златен глобус. Лентата спечели две статуетки в едни от най-престижните категории – най-добър драматичен филм и най-добър актьор в драма за Рами Малек, който влезе в ролята на легендарния Фреди Меркюри.

Въпреки че беше сред фаворитите на критици и букмейкъри и беше номиниран в цели 5 категории, филмът „Роди се звезда“ не донесе дългоочаквания приз на Лейди Гага за най-добра актриса. Лентата завоюва само едно отличие, за най-добра песен. В другата музикална категория, за оригинален саундтрак, статуетката отиде е ръцете на Джъстин Хъруиц за работата му по филма „Първият човек“.

Големият победител на вечерта стана филмът „Зелена книга“, който отнесе три статуетки – за най-добър мюзикъл или комедия, най-добър сценарий и за поддържаща мъжка роля. Като най-добър актьор във филмова комедия или мюзикъл беше отличен Крисчън Бейл за превъплъщението си в бившия американски вицепрезидент Дик Чейни в лентата „Вице“.

За най-добър чуждоезичен филм беше избран мексиканският „Рома“, а режисьорът Алфонсо Куарон получи отличие и за работата си зад кадър.

В телевизионните категории с по две статуетки си тръгнаха продукциите „Методът „Комински“ и „Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история“. Познатият на феновете от „Игра на тронове“ – Ричард Мадън, беше избран за най-добър актьор в телевизионна драма за участието си в сериала на Нетфликс „Бодигард“.

Най-ново

Виж още

Избрани