Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

От днес Пловдив е Европейска столица на културата

[post-views]
От днес Пловдив е Европейска столица на културата

DSC04820Снайперисти ще пазят откриването на Пловдив – Европейска столица на културата, на бул. „Цар Борис III Обединител“.
Освен тях в района ще има екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма, на Националната служба за охрана, на Специализираните полицейски сили от Пловдив и София, както и от дирекция „Жандармерия“. Мерките за сигурност по време на грандиозната церемония по откриването ще са същите, каквито се прилагат по време на честванията на 6 септември – Деня на Съединението, на едноименния площад в Пловдив. Това стана ясно по време на пресконференция на шефа на ОД на МВР в Пловдив ст. ком. Атанас Илков.
Той уточни, че на събитието на 12 януари вечерта се очакват над 30 000 зрители. Дроновете са абсолютно забранени. На подстъпите към зоните за публиката са изградени 23 пропускателни пункта. Полицейските служители няма да допускат лица във видимо нетрезво състояние или маскирани. Няма да се допуска и носене на оръжия.

От днес до неделя започват редица прояви, свързани с официалната церемония по откриването на очакваното събитие за Пловдив – град, избран за Европейска столица на културата през 2019 г. Утре е грандиозното шоу „Ние сме всички цветове“, което ще се проведе на 30-метровата кула. Тя е на 6 нива и на нея са монтирани аудио-визуални и светлинни системи, като прожекторите са повече от 350.
Кулата осигурява видимост от 360 градуса и тежи 200 т заедно с 1500-те участници. На огромни екрани зрителите от булевардите „Цар Борис III Обединител” и  „Княгиня Мария Луиза”, и площад „Централен” ще могат да наблюдават и най-малките подробности на спектакъла. Голяма художествена заря ще предшества шоуто.
Още днес ще бъдат открити изложби на произведения на автори от Дружеството на пловдивските художници, на традиционни народни музикални инструменти и на архивни материали, които изследват историята на Пловдив чрез връзката й с тютюневата индустрия. В Драматичния театър е постановката „Евридика в подземния свят”. Програма в „Капана” включва на живо изпълнения на съвременни български музиканти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани