Информационен център на Министерство на oтбраната

Katrin_Manoilova3Зорница Пенчева се нареди втора, а Катрин Маноилова е четвърта в крайното класиране при жените на международния турнир по шорттрек „Данубия къп” в унгарската столица Будапеща.

Пенчева завърши трета на 1500 м, трета на 500 м и втора на 1000 м. Маноилова зае четвърто място на 1500 м, второ в спринта на 500 и не стартира във финал „В” на 100 м. Българската състезателка има болки в крака и от треньорския щаб решиха, че тя трябва да бъде съхранена преди европейското първенство, което ще се проведе от 11 до 13 януари в холандския град Дордрехт.

В Холандия България ще бъде представена от Катрин Маноилова, Зорница Пенчева и Димитър Георгиев. Първа в генералното класиране в Будапеща стана Мария Изафатава от Беларус.

Още три българки участваха в турнира в унгарската столица. Пета е Анна Якимова, седма – Лилия Джустрова, и осма – Яна Милкова. При мъжете Димитър Янакиев е девети в генералното класиране, след като завърши девети на 1500 м, десети на 500 м и шести на 1000 м. Победител в общото подреждане е Фърат Йърдимджъ от Турция.

Щафетата на България за жени е на четвърта позиция с 4:57.953 мин.На първо място е щафетата на Полша, а Китай беше дисквалифициран.

В турнира участваха и състезатели на клуб „Айс пик” при юношите и девойките. Щафетата за девойки на тима зае трето място, а юношите са четвърти.
 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top