Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

По-близки от всякога: Руският президент посети Сърбия

[post-views]
По-близки от всякога: Руският президент посети Сърбия

Putin_Vuchich

Белград остава надежден партньор на Москва. Това заяви сръбския президент Александър Вучич по време на разговора си с руския президент Владимир Путин, който е на посещение в страната. Визитата мина при изключителни мерки за сигурност, които буквално блокираха Белград.

Макар и кратка, визита на руския президент Владимир Путин е от голямо политическо и икономическо значение за Сърбия.

От една страна официални представители от двете страни подписаха редица споразумения, за задълбочаване на икономическите отношения, както и сътрудничеството в областта на военно-техническата промишленост.

Разбира се, посещението на Путин е със силно изразен политически характер за управляващите в Белград, които са категорични, че макар и да търсят сближаване с ЕС, ще останат съюзник на Русия. Ден преди визита на Путин в Белград сръбският президент Александър Вучич заяви, че европейската интеграция на Сърбия не трябва да се определя от отношенията на страната с Русия.

Малко преди да замине за Белград Путин обвини Запада, че води политика за „дестабилизиране“ на Балканите. В навечерието на визитата му в сръбската столица се проведе поредния голям антиправителствен протест.

 

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани