Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Голямото завръщане

[post-views]
Голямото завръщане

stivan petkovМинаха почти три седмици от началото на годината и вече спокойно може да анализираме ситуацията в българския трансферен футболен пазар. И след като е напълно нормално да бъдат реализирани до края на месеца трансфери на Десподов и Станислав Костов зад граница, то приходящите имена във водещите отбори се очертава да бъдат повече от познати. Което говори само за едно – за безсилие.
На „Армията“ се сетиха за момчето от „Литекс“ Асприля, който навремето разпиляваше защитата на „Левски“, а сега никой не иска да чуе за него дори в пясъците на Близкия изток. Със сигурност на лагера в Испания ще бъдат изпробвани още неколцина играчи с чужди паспорти, и то само за да бъде препънат „Лудогорец“. 
„Левски“ взеха на проби двама анонимници от странство, след като дори не стигнаха до същински преговори за Райнов, за Божинов, а за капак феновете се намесиха и не искат Бандаловски. Отгоре на всичко треньорът Стоянович все повече бие камбаната, че нещо не е наред и май ще си ходи. Иначе заради тотално безпаричие започна да играе метлата на „Герена“. Ривалдиньо се върна в Румъния, за да играе под наем при Георге Хаджи, а Белаид за втори път в кариерата си скъса договор с „Левски“. На ред са вратарите и още поне петима нежелани. Всъщност нищо ново.
„Лудогорец“ стартира със странна загуба в Белек и въпреки това в Разград не правят никаква драма. Просто подготовка, а в баровския турски курорт вече е Пламен Илиев. Чакат още Юсеин и вероятно още един чужденец. „Лудогорец“ в момента има достатъчно добър тим, който може отново да стане шампион, без да влага излишни емоции.
Най-интересно обаче е на Овча купел. „Белите“ заминаха за Турция и веднага взеха на проби играч от Испания. В същото време в „Славия“ ще гонят топката ветераните Дарко Тасевски и Ради Кирилов, а под наем от „Левски“ ще им прави компания Алекс Боримиров. Определено славистите са най-дейни на пазара през зимата.Амбицията за участие в турнирите на УЕФА е налице.
„Ботев“ направи няколко съществени рокади. Всъщност „канарите“ са единственият роден тим, който от доста време продава играч в Западна Европа. Стивън Петков вече дебютира в шампионата на Португалия, а от Пловдив си тръгна и бразилецът Афонсо.
Странно, ала във Варна продължават да са активни единствено за привличането на чужденци. А и не само в морската столица. У нас монополът на футболните агенти очевидно скоро няма да открие път към родните таланти. Просто защото на някой така му е най-добре.

Най-ново

Единична публикация

Избрани