Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гришо уверен на Australian Open

[post-views]
Гришо уверен на Australian Open

00765799Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian Open. Поставеният под №20 българин имаше нелек мач срещу 33-годишния Пабло Куевас, но прекърши 94-тия в ранглистата на ATP уругваец с 6:3, 6:7 (5), 6:3, 7:5. За Гришо това бе трета победа срещу този съперник от четири мача. За шести пореден път Димитров се класира за третия кръг на турнира от „Големия шлем” в Мелбърн. Димитров записа 8 аса и 2 двойни грешки в срещата. Куевас сервираше много силно и заби 15 аса, но допусна и цели 8 двойни грешки. 27-годишният хасковлия направи 57 уинъра и 45 непредизвикани грешки, докато уругваецът регистрира 34 печеливши удара и 51 непредизвикани грешки.
В следващата фаза противник на първата ни ракета ще бъде намиращият се под №102 в световната ранглиста в момента италианец Томас Фабиано. 173-сантиметровият Фабиано надделя в епичен двубой над 211-сантиметровия американец Рейли Опелка с 6:7 (15:17), 6:2, 6:4, 3:6, 7:6 (10:5).
На старта на турнира Григор се наложи с 3:1 над сърбина Типсаревич.
Българинът не скрива задоволството си от съвместната работа с легендата Андре Агаси. „Прекарахме четири седмици заедно по време на предсезонната подготовка. Това беше най-доброто, което можех да искам. Той е тук сега, но ще видим как ще продължим в следващите турнири, особено, що се отнася до пътуването. Честно казано, не сме коментирали програмата ми”, коментира Григор.
Иначе голямото събитие в Мелбърн до този момент е последният мач тук на Анди Мъри, който обяви, че съвсем скоро ще сложи край на кариерата си заради хроничната травма, която го мъчи от доста време.

Най-ново

Единична публикация

Избрани