Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

По-добър ред и по-малко инциденти отчетоха в Карлово

[post-views]

1В 61-ва Стрямска механизирана бригада се проведе „Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2018 г.”  В своето експозе командирът на бригадата бригаден генерал Пламен Йорданов представи задачите и дейностите, изпълнени по трите мисии на Българската армия, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2018 г. След това обърна внимание на основните предизвикателства и приоритизирането на задачите пред формированията от бригадата. 
Освен това разгледа въпросите по окомплектоваността с личен състав, фокуса на подготовката и натовареността на формированията от бригадата през изминалата година и завърши изложението си с основни отговорности и направления за работа през настоящата 2019 г. Заместник-командирът на 61-ва бригада полковник Станимир Христов направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината и допуснатите от военнослужещи  инциденти през учебната 2018 г., като ги разгледа и съпостави с тези от 2017 г. И отчете положителен ръст в състоянието на войсковия ред и дисциплината, а също и намаляване на инцидентите в бригадата през 2018 г. в сравнение с тези от 2017 г.
Отношение по въпросите за войсковия живот и подготовката на личния състав взеха командирите на батальони и дивизиони, младши командири и главни сержанти на формирования от състава на 61-ва механизирана бригада. В своите изказвания те акцентираха върху основните предизвикателства, свързани с изпълнението на задачите на подчинените им формирования и личен състав. Главният сержант на бригадата старшина Дамян Пеневски се спря подробно на въпросите за ролята, мястото и задачите на главните сержанти от бригадата като първи помощници на командирите при подготовката на сержантския и войнишкия състав и активното им участие в учебния процес.
В указанията си относно организиране на задачите за 2019 г. бригаден генерал Йорданов обърна внимание на основни насоки, като поддържане, развитие и придобиване на нови отбранителни способности, постоянна бойна готовност, повишаване на нивото на оперативна съвместимост на щабовете и боеготовността на формированията, извличане на поуки от практиката от участие на формированията на бригадата в мисии зад граница и др. 
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов заяви, че 2019 г. се очаква да бъде също толкова динамична, колкото и 2018 г. и насърчи личния състав от 61-ва механизирана бригада да продължи да изпълнява с ентусиазъм и всеотдайност поставените задачи, като призова усилията на всички да бъдат насочени към поддържане на нивото на подготовка и повишаване на мотивацията на личния състав въпреки новите предизвикателства. В заключение генерал-майор Попов изрази своята благодарност за високата мотивация, положените усилия и постигнатите резултати през 2018 г. от командирите, щабовете и формированията на 61-ва механизирана бригада, като даде възможност на всички присъстващи да вземат участие в анализа. След това отговори дипломатично на въпроси на военнослужещите относно предизвикателствата във войсковия живот, като изрази увереност за скорошното разрешаване на същите и вдъхна вяра и надежда в аудиторията.                    (БА)

Най-ново

Виж още

Избрани