Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Черен ден за афганистанското разузнаване: Десетки жертви при нападение на талибаните край Кабул

[post-views]

talibani_afganistanКървав екшън се разигра край афганистанската столица Кабул. Десетки служители на афганистанските сили за сигурност бяха убити или ранени при нападение на талибаните срещу база на военното разузнаване в централната провинция Вардак.

Информацията за жертвите при бомбеното нападение и последвалата престрелка е противоречива. Британската агенция Би Би Си съобщава за най-малко 43 трима убити и 54 пострадали, като се позовава на служител от Националния директорат за сигурност на Афганистан, който има функциите на разузнавателна служба на страната.

Жертвите са над сто, според агенция Франс прес. Талибаните твърдят, че в атаката им са загинали най-малко 190 души.

Това, което е известно е, че повече от убитите са били затрупани под останките на сградата, пострадала при бомбения атентат.

Нападението, което е най-кървавото от месеци насам за Афганистан, дойде на фона на поредната среща между делегации от държавния департамент на САЩ и представители на талибаните в Катар. Двете страни влязоха в директни преговори преди няколко седмици в търсене на дълготраен мир в страната, като на този етап шансовете за пробив са малки.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани