Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

110-и полк дава професии

[post-views]
110-и полк дава професии

SV-110 polkНови войници положиха клетва в логистично формирование
В живота на всеки човек има значими събития, които оставят дълбоки и трайни следи в неговото съзнание. Споменът за воинската клетва, за оня величествен миг, в който се обричаш да служиш на род и Родина, произнасяйки  свещените думи „Заклех се!” остава единствен и незабравим. Полагането на военна клетва е стара воинска традиция, символизираща принадлежност, слава и героизъм. Със затаен дъх в душата клетвените думи са произнасяли хиляди достойни синове и дъщери на България. 
Така започна словото си командирът на 110-и логистичен полк полковник Иван Маламов, произнесено по време на клетвата на новоприетите 15 войници във формированието. Уверен съм, обърна се той към офицерите, сержантите и вече набралите опит войници, че вие разбирате отговорността, която поемате, и не ще пожалите сили за подготовката на тези, които полагат сега клетва, за да станат способни и подготвени кадри на нашия полк. Бъдете пример за тях, показвайте им техните грешки и слабости, помагайте им в трудностите. Приемете ги радушно в семейството на 110-и логистичен полк.
Полковник Маламов поздрави родителите на младите воини за това, че са отгледали такива достойни синове и дъщери, на които могат да се поверят не само оръжието и бойната техника, но и да носят новата си отговорност –  опазванетото на националната сигурност на страната. Да избереш професията на войник в света, в който живеем – изключително материален, насочен към придобивки и показност, технологичен свят, в който компютри, таблети и телефони изместват ценности, връзки и общуване между хората, е показател за отдаденост, съпричастност и чест
Трябва да носиш смело сърце, за да направиш този избор, продължи командирът на полка.
А на воините от новото попълнение той заръча да не забравят, че където и да се намират, те са поели своя боен пост в името на Отечеството. Това ще бъде мярата на поведението им, везната на всяка мисъл и постъпка. От тях се изискват много смелост, себеотрицание и желязна воля. И всеки един ще бъде лице на Българската армия.
Младите войници изрекоха клетвените думи и целунаха знамето. В слово от името на новозаклелите се редник Иван Сираков заяви, че всички са изпълнени с вълнение, че в този ден са поели свещен обет, който никога и по никакъв повод няма да нарушат до края на живота си. И увери присъстващите, че ще носят достойно високата отговорност. Редник Сираков е син на военнослужещ, участвал в тежката мисия на първия ни пехотен батальон в Ирак. Има средно образование по битова техника и в полка ще бъде техник по артилерийска материална част.
Паметният ден завърши с тържествен марш
Младите воини започнаха обучението си в полка в началото на годината и ще го продължат в Единния център за начална подготовка в Плевен. А след завръщането си ще се влеят в редиците на своите формирования и ще се  посветят на новите си задължения. Тук, в 110-и логистичен полк, те ще бъдат не само защитници на Родината, но и ще усвоят професии за цял живот. 

Споделено в паметния ден   

DSC04930Редник Десислава Митева:
От Пловдив съм. Завършила съм средно образование по стопански мениджмънт. Научих за приема от Военното окръжие и от една година следях обявите за приемане на войници. Тренирала съм лека атлетика и за мен изпитът по физическа подготовка беше лесен. Назначена съм за шофьор в полка.

 

 

 

 

 

 

DSC04933

Редник Цецка Терзийска:
Завърших средното си образование по оперативно счетоводство във Велинград. В момента следвам икономика и съм в четвърти курс. Избрах да вляза в армията, тъй като професията е отговорна и е с бъдеще. Приемният изпит премина много добре, защото няколко години съм тренирала лека атлетика и съм участвала на състезания. Не знам какво ме очаква по-нататък, но предполагам , че ще е нещо вълнуващо.  

 

 

 

DSC04936Редник Димитър Христакиев:
От Пловдив съм и средното ми образование е по „Графика и дизайн”. Сега съм студент в Аграрния университет. Завършил съм го семестриално, а през септември са държавните ми изпити. Знам, че има недостиг на хора в армията и станах войник, защото страната ни има нужда от защитници. Искам да бъда професионалист, имам категория „С” и съм на длъжност шофьор. 

 

 

 

 

Редник Георги Попов:DSC04941
От Садово съм. Двама мои приятели са войници в 110-и полк. Казвали са ми, че харесват работата си и аз реших да кандидатствам. Даже сега се оказа, че съм в тяхната рота. Мислех, че не съм много подготвен по физическа подготовка, но се справих добре на изпитите. Ще бъда техник по ремонта на автобронетанкова техника. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани