Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мощно торнадо удари Хавана: Най-малко 3 души загинаха, ранените са повече от 170

[post-views]

14-burq-uraganМощно торнадо удари кубинската столица Хавана. Най-малко трима души станаха жертва на стихията. Ранените са повече от 170, като голяма част от тях са пострадали сериозно и са хоспитализирани, съобщи президентът на страната Мигел Диас Канел.

Ураганен вятър помете Хавана късно през нощта в неделя срещу понеделник. Пораженията са сериозни, коментира кубинският президент Мигел Диас Канел, който още призори обиколи града заедно със спасителните екипи. Съобщава се за срутени покриви на сгради, преобърнати коли и наводнени улици. Няколко района в столицата са с прекъснато електрозахранване, на други места са се образували свлачища. Жителите на най-тежко засегнатите квартали бяха помолени да останат в домовете си. Заради тежки щети беше евакуирана и една от болниците.

Очевидци  споделиха в социалните мрежи кадри на връхлитащата стихия и разказаха, че са чули звук, наподобяващ реактивен двигател. Други сравниха бурята с филм на ужасите. Ветровете в Хавана достигнаха скорост от близо 100 км/ч. Явлението е необичайно за Куба, но не се случва за пръв път. През 1940 г. торнадо убива 20 души в столицата, а ранените са 10 пъти повече.

Най-ново

Избрани