Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Иракски бежанци закопчани за тероризъм в Германия

[post-views]

migrantiГерманската полиция потвърди информация на сп. „Шпигел“ за задържането на трима иракчани в северната част на страната по подозрение в тероризъм, предаде ДПА.

Двама 23-годишни мъже са обвинени в планиране на терористично нападение, а 36-годишен мъж е обвинен в съучастие, съобщи прокуратурата в Карлсруе.

Тримата са арестувани рано тази сутрин в окръг Дитмаршен на провинция Шлезвиг-Холщайн. Полицията е претърсила жилища и в провинциите Мекленбург-Предна Померания и Баден-Вюртемберг, но там не е имало арести.

Според сп. „Шпигел“ задържаните са свалили от интернет инструкции за изработване на взривно устройство и са били започнали да събират барут от фойерверки, а също така са поръчали детонатор от Великобритания. Един от тях заявил, че искал да убие възможно най-много „неверници, но не и деца“.

Прокуратурата заяви, че задържаните не са били набелязали конкретна цел за нападението си и не е известно дали са членове на терористична групировка.

„Шпигел“ съобщи, че тримата мъже започнали да планират атентат след пристигането си в Германия през 2015 г. и получили помощ от неизвестни лица чрез мрежата за кодирани съобщения Телеграм.

Източник: в.“Монитор“

Най-ново

Виж още

Избрани